Maallust Blond (6,5%)

Maallust Blond (6,5%)

Een hoppig blond bier van hoge gisting. Bitterzoet, rijk aan
smaak en mooi doordrinkbaar. Het bier is ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

INGREDIENTEN
Water, gerstemout, hop en bovengistende gist

DRINKADVIES
Bokaalglas van Maallust

DRINKTEMPERATUUR
Bij 6 tot 7 graden celcius

BIER EN ETEN
Uit de oven, pistolet
met brie

Recept

Rik Dortmond Bitter en Zoet voor Maallust, Veenhuizen

Parelhoen met salade met brie en croutons.

“Gerecht dat de belofte van een heerlijk voorjaar in zich heeft!”

Ingredienten

- 500 gr Parelhoender (borst)
- 1 Prei
- 1 Flesje Blondbier
- 150 gr. (Veld)sla
- 1 Eetlepel honing
- 4 Plakjes (oud) brood
- 2 Tenen knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout 

Bereidingswijze

Het parelhoenvlees in blokjes snijden en in boter aanbakken tot het mooi bruin is. De prei in ringen snijden en meebakken. Peper en zout toevoegen.?Afblussen met het Blondbier en op een zacht vuurtje inlaten koken.Maak van de olie, azijn en een eetlepel honing een dressing. Op smaak maken met peper en zout.

Snijdt het brood in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan. Pers de knoflook met een knoflookpers. Bak de blokjes brood met de knoflook en wat peper en zeezout tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Verdeel een portie van de gewassen sla over een bord en schenk de dressing er over. Leg er wat lauwwarme parelhoen met prei op. Bestrooi het geheel met de croutons.

lees verder