Maallust Bock (6,5%)

Maallust Bock (6,5%)

Veldwachter Bock. Bockbier zoals vroeger werd gebrouwen. Krachtig, licht zoetig, volmoutig, met tonen van karamel en gebrande mout. Een mooie bruin robijn rode kleur.

INGREDIENTEN
Water, gerstemout, hop en ondergistende gist

DRINKADVIES
Vaasglas van Maallust

DRINKTEMPERATUUR
Bij 6 tot 8 graden celsius

BIER EN ETEN
Lekker bij Stoofvlees en spruiten

Rik Dortmond Bitter en Zoet voor Maallust, Veenhuizen

Recept

Rik Dortmond Bitter en Zoet voor Maallust, Veenhuizen

Wildstoof met spruiten en aardappelpuree


“Een warm wintergerecht” 


Ingredienten

- 500 gr. Hertenvlees of ander wild
- 3 Uien
- 4 Kruidnagelen
- 2 Laurierbladeren
- Peper
- Zout
½ ltr (rundvlees) Bouillon
- 100 gr. Dadels
- Flesje Bockbier
- Aaardappelzetmeel
- Kruimige aardappelen
- Boter
- Rroom
- Spruitjes
- Zout
- Nootmuskaat

Bereidingswijze

Het hertenvlees en de uien in blokjes snijden en in boter aanbakken tot het mooi bruin is. De uien meebakken.
Afblussen met het Bockbier. De bouillon, de dadels, laurier en kruidnagelen toevoegen. Het geheel ongeveer 3 uur stoven op een laag vuur, met gesloten deksel. Eventueel wat bij binden met aardappelzetmeel tot een
romige jus.
De aardappelen schillen en gaarkoken in ruim water met een beetje zout.

De aardappelen pureren en een klontje boter en een scheutje room toevoegen tot de puree zacht en glad is.
Maak de spruitjes schoon en kook ze in ruim water met een beetje zoutbeetgaar. Vooral niet te lang koken!
Serveer de hertenstoof met de puree en de spruitjes en bestrooi deze met wat nootmuskaat.

lees verder