MAALLUST VERDUBBELt DE tankcapaciteit

De komende weken worden er in de brouwerij een aantal aanpassingen gedaan en wordt er een uitbreiding gerealiseerd in de capaciteit van onze brouwerij.

We vergroten onze tankcapaciteit van 22 hl nu naar 30 hl straks. Dit wordt gerealiseerd door het bijplaatsen van 2 grote vergistingtanks. Op dit moment staan er al twee van deze tanks tijdelijk op het terras voor de brouwerij.

Doordat we een uitbouw aan het pand maken komen de 4 grote tanks straks binnen te staan en zijn ze direct vanuit de brouwerij bereikbaar voor onze brouwstaf. Het terras vóór de brouwerij zal dan ook weer geheel beschikbaar zijn voor ons proeflokaal.

Binnenin de brouwerij wordt een geheel nieuwe afvullijn geplaatst door de firma Leibinger uit Teningen in Duitsland. Met onze huidige afvullijn kunnen we in één dag ca. 2.000 liter bier afvullen, maar met de nieuwe afvullijn is dat 3 keer zoveel. Dat geeft ons de mogelijkheid om onze productiecapaciteit op te schroeven naar ca. 3.500 hl per jaar.

Naast deze uitbreiding worden er ook een aantal aanpassingen gedaan waardoor de beschikbare ruimte in de brouwerij nog efficiënter gebruikt kan worden.

Het zal de komende weken wel even aanpoten zijn en het zal wat overlast geven in het proeflokaal, maar daarna zijn wij 100% klaar voor de toekomst. Onze brouwers hebben dan ook heel veel zin om in het nieuwe jaar de schouders eronder te zetten en te zorgen dat onze mooie bieren weer volop beschikbaar zullen zijn.

 

 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief: